7 návodů na háčkované záložky do knížek

Také rádi čtete? Nebo máte v okolí vášnivého čtenáře nebo čtenářku? Pak se jistě bude hodit stylová knižní záložka. Můžete ji uháčkovat podle některého z těchto návodů. 
Až si pak uděláte pohodlí v křesle s oblíbeným románem a šálkem dobrého čaje nebo voňavé kávy, nikdy už nezapomenete, kde jste minule přestali číst.

Záložka s háčkovaný srdíčkem
 

Háčkované záložky jsou skvělým drobným handmade dárkem, ať již pro vaše blízké, kamarádky nebo i jako dárek pro paní učitelku na konci školního roku nebo k Vánocům.

Záložky jsou navíc na háčkování velmi vděčné. Nejen, že je možné vybrat si záložku podle vlastní dosažené úrovně háčkovacích schopností – u těch základních stačí znát opravdu jen základní sloupek a zvládnou je i úplní začátečníci (např. záložky ve tvaru šály níže). Ale také tím, že můžete popustit uzdu své kreativní fantazii a navrhnout si záložku i podle sebe. Nenechte se tedy omezovat mými návrhy a nechte se jimi inspirovat pro tvorbu svých vlastních záložek :-).

Doufám, že i tentokrát vás zlákám, necháte se inspirovat a podle některého z návodů si uháčkujete vlastní záložku.

Aktualizováno 28. ledna 2023 - doplněno o další návod - Filetovou záložku Deta

1. Háčkovaná záložka – malá irská růže

Háčkovaná květinová záložka - malá irská růže
Toto je má oblíbená květinová záložka pro dámy a paní učitelky. Základem je menší, dvou řadový květ irské růže ze 2 barev (klasická irská růže mívá tři řady okvětních plátků), na který napojíte háčkovaný řetízek dozdobený jednoduchými lístky.

Co potřebujeme: 100% příze Camilla, háček vel. 2,5 (příp. 3), 3 barvy (2 na květ a zelená na stonek a listy)

Návod na háčkovaný květ malé irské růže

Vysvětlivky:
PO – pevné oko
ŘO – řetízkové oko
KS – krátký sloupek
V = 2 KS do 1 sloupku
PDS = polodlouhý sloupek (polosloupek)
DS = dlouhý sloupek

Nákres:

Popis s fotopostupem nao háčkování malé irské růžičky:

1. řada:

Do Magického kroužku vháčkujeme 2ŘO + 7 KS, MK zatáhneme, spojíme novou barvou pomocí 1PO do vrchního ŘO se začátkem. (celkem 8 sloupků)




2. řada:

2ŘO +1KS do začátečního sloupku, každý další sloupek zdvojíme (V = 2KS do 1), na závěr spojíme se začátkem pomocí 1PO. Celkem 16 sloupků (včetně řetízkových ok na začátku)



3. řada:

4 ŘO, 1 sloupek přeskočíme a do dalšího uháčkujeme 1 KS, dál opakujeme vždy *3ŘO + 1 KS do druhého sloupku (1 přeskočen)*; * -- * opakujeme celkem 7x a zakončíme spojením pomocí 1PO do prvního ŘO v řadě.



Vytvořili jsme tedy 8 obloučků z ŘO.

4. řada:

Do každého obloučku vháčkujeme skupinku [1KS, 1PDS, 1DS, 1PDS, 1KS] celkem 8x.



5. řada:

Přehneme si první okvětní plátek, tak abychom mohli do něj píchat z rubu (zespodu) a do spodní části prvních tří sloupků uháčkujeme postupně 3 PO, abychom se dostaly do středu obloučku, ale v zadní části. Odtud budeme pokračovat další řadou okvětních plátků.



První PO uháčkováno


Druhé PO hotovo

Třetí hotovo

4ŘO, 1KS píchnutý zezadu dospodu DS sloupku následujícího okvětního plátku ze 4. řady; 



Dále opakujeme *3ŘO + 1KS do DS (zezadu, dospod)*; *--* opakujeme celkem ještě 7x.

Na závěr spojíme s prvním ŘO v řadě pomocí 1PO. Opět máme tedy 8 obloučků z řetízkových ok.

6. řada:

Do každého obloučku uháčkujeme skupinku [1KS, 1PDS, 3DS, 1PDS, 1KS], Opakujeme dokola celkem 8x a na závěr spojíme se začátkem pomocí 1PO.


Zakončíme a zbytek příze zapošijeme.

Stonek s lístky

Stonek je jednoduchý řetízek ze zelené příze, háčkovaný od spodního konce směrem ke květu, kde jej na závěr přišijeme. 
Lístek je velmi snadný a návod včetně nákresu najdete hned jako číslo 1. (malý srdíčkový lísteček) v mých návodech na háčkované listy.
Začnete tedy kolečkem z ŘO (množství podle zamýšlené velikosti lístku), např. 8ŘO spojených do kroužku (viz menší lísteček v odkaze). Do kroužku vháčkujete tedy např. 1KS, 1PDS, 7DS, pikotku z 3ŘO+1PO do prvního ŘO, 7DS, 1PDS, 1KS a spojíte se začátkem pomocí 1PO. Nyní budete pokračovat obyčejným řetízkem až do místa, kde byste chtěli další 2 lístky.
Zde uháčkujete novou smyčku z 8ŘO, obháčkujete ji stejnou skupinkou, pak druhý lístek stejným způsobem, doplníte ještě kouskem řetízku pro stonek pod květ, zakončíte a přišijete zezadu doprostřed květu.

Na tomto typu záložek je velmi vděčné, že si můžete zvolit jiný druh květiny nebo i úplně jiný hlavní motiv a velmi snadno a rychle vytvořit knižní záložku nového designu.

Květinová záložka v červené variantě

Pro inspiraci pro vás chystám např. paví oko ;-). Doplním snad brzy.

2. Jednoduchá háčkovaná záložka – pásek ze sháčkovaných dlouhých sloupků



Dalším typem háčkovaných knižních záložek jsou různé pásky z opakujícího se vzoru. Tento je jeden z těch jednoduchých a zvládnou ho i jen mírně pokročilé háčkařky. Stačí znát myšlenku sháčkování 3 dlouhých sloupků (např. viz toto video, ale nebudete háčkovat 4, ale jen 3 DS).

Vzor se neustále opakuje a můžete si vytvořit záložku dlouhou dle vlastní potřeby. Ze silnější příze velmi rychle přibývá.

Použitý materiál je opět 100% bavlněná příze Camilla, háček č. 3 (nebo 2,5).

Nákres:


Postup háčkování páskové záložky ze dvou skupinek sháčkovaných DS:

1. řada:

Uháčkujeme 5 ŘO, které spojíme pomocí 1 PO do kroužku.


2. řada:

Do kroužku: [sháčkujeme 3ŘO (místo prvního DS) + 2DS], 2ŘO, 3 sháčkované DS,








3. řada:

Práci otočíme na rubovou stranu (přízi uvidíme před prací) a do mezery z ŘO uháčkujeme 1 PO.

Pokračujeme v mezeře a do ní opět [sháčkujeme 3ŘO (místo prvního DS) + 2DS], 2ŘO, 3 sháčkované DS.




3. řadu opakujeme stále dokola, dokud nemáme požadovanou délku pásku. Zakončíme a zapošijeme.



 Konce můžete ozdobit střapečky.






Celá hotová záložka pak vypadá takto:





3. Harry Potterovské záložky – šály podle kolejí

Fanoušky a fanynky příběhů o Harry Potterovi potěší záložka v barvách oblíbené bradavické koleje.
Háčkované záložky v barvách bradavických kolejí zvládnou i začátečníci

Tyto záložky jsou opravdu jednoduché a zvládnou je i začátečnice. Důkazem jsou i ty na fotce, které si uháčkovala má dcera, která tehdy s háčkováním začínala.

Záložky jsou háčkované řadami dlouhých sloupků a pouze v nich občas změníte barvu.

Materiál je opět 100% bavlněná příze Camilla, háček č. 3 (nebo 2,5).

Pokud chcete meziproužek užší, uháčkuje ho buď polosloupky nebo krátkými sloupky.

Pokud by vám vzor z dlouhých sloupků přišel moc hrubý, není nic jednoduššího než háčkovat záložku z krátkých sloupků nebo polosloupků.

Tip pro začátečnice: hlídejte si (tzn. počítejte) počty sloupků v řadách, abyste nezužovaly nebo naopak nerozšiřovaly ;-)

Podobně vznikla i tato záložka, jen jsem ji na závěr ještě obháčkovala dokola pomocí krátkých sloupků a vytvořila špičku.
Háčkovaná záložka v barvách Nebelvíru


4. Záložka s háčkovaným srdíčkem

Záložka s háčkovaný srdíčkem

Tato romantická srdíčková záložka je háčkovaná z tenčí příze. Konkrétně jsem použila vyšívací bavlnku Perlovku a háček 1,2 mm a srdíčko má v nejširší části cca 5,5 cm.
Na záložku můžete ale použít třeba i Sněhurku nebo jinou vaši oblíbenou tenčí přízi.
Pokud byste použili Camillu a háček 2,5, vyjde vám srdíčko velké cca 10 cm (viz tmavě fialové na obrázku pod návodem). Pro dekorativní účely je také moc krásné, ale ne úplně vhodné pro záložku.

Srdíčko jsem opět doplnila řetízkem (ten je z dvojité bavlnky) a střapečkem.

Návod na srdíčko je z finského blogu kukkupoo.blogspot.com. Nákres a český popis najdete níže, pro podrobný fotopostup se můžete podívat k originálnímu příspěvku.
 

Háčkované srdíčko podle KukkuPöö

Nákres:


Popis na háčkování srdíčka:
Zkratky:
PO = pevné oko
ŘO = řetízkové oko
DS = dlouhý sloupek
„pikotka“ = 4 řetízková oka + 1 krátký sloupek do prvního z těchto řetízkových ok



1. řada

Začneme 22 ŘO.
Do 10. ŘO od háčku uháčkujeme 1DS, 2ŘO, přeskočíme 2 očka, 1DS do dalšího, 2ŘO, opět přeskočíme 2 očka a do třetího uháčkujeme skupinku 1DS+5ŘO+1DS; 2ŘO, přeskočíme 2 očka, 1DS do dalšího, 2ŘO, přeskočíme 2 očka, 1DS do prvního očka řetízku, 9ŘO, 1 PO spojíme se začátkem

2. řada

3ŘO, 2DS do mezery z ŘO, 1DS nad DS; přeskočíme 5 ŘO, 1DS do DS, 2DS do mezery, 1DS do DS; 17DS do oblouku z 9ŘO; 1DS do DS, 2DS do mezery, 1Ds do DS, 2DS do mezery, 1DS do DS; do špičky z 5ŘO uháčkujeme skupinku (3DS+4ŘO+3DS), pokračujeme opět 1DS do DS, 2DS do mezery, 1Ds do DS, 2DS do mezery, 1DS do DS; 17DS do obloučku z 9ŘO. Nakonec spojíme pomocí 1PO se začátkem (vrcholové řetízkové oko).

3. řada

3 ŘO, přeskočíme 6 sloupků a do sedmého uháčkujeme 1DS + pikotku.
Nyní již následuje opakující se vzor dokola: do každého druhého DS po obvodu (tj. vždy 1 přeskočíme) háčkujeme 1DS do druhého+pikotka. Výjimkou je špička (mezera ze 4ŘO), kam tento vzor uháčkujeme dvakrát (tedy 1DS+pikotka+1DS+pikotka) a následně pokračujeme opět až do druhého DS za špičkou opakováním vzoru *1DS do druhého+pikotka* stále dál po obvodu. Na závěr spojíme pomocí 1PO se začátkem a máme hotovo.

Toto srdíčko je opravdu moc krásné a vřele jej doporučuji. Já se do něj úplně zamilovala 💓

Můj tip: Aby srdíčko z Perlovky pěkně drželo tvar, mírně jsem ho naškrobila (konkrétně škrobem ve spreji z DM), jen rukou trochu vytvarovala a přes utěrku přežehlila.

Háčkované srdíčko z Camilly (vlevo) a Perlovky (vpravo)


5. Vějířková záložka

Záložka z háčkovaných vějířků z Perlovky Ombré

Podobně jako v případě druhé záložky výše i v této se pravidelně opakuje základní vzor, a tak si můžete záložku uháčkovat jak chcete dlouhou. Tato konkrétně je tvořena vzájemně napojenými krajkovými vějířky.

Háčkovala jsem Perlovkou ombré, která vytvořila krásné barevné přechody, háčkem č. 1,2 mm.
Doporučuji opět spíše tenčí typ příze (lze i Sněhurka, Maxi apod.)

Ani tato záložka není nijak těžká na háčkování. Matoucí vůči nákresu může být jen otáčení rub-líc v řadách. Ale jakmile zdárně uháčkujete 1-2 vějířky, vše pochopíte a už jedete z hlavy :-).

Nákres:




Popis s fotopostupem:

Zkratky:
PO = pevné oko
ŘO = řetízkové oko
DS = dlouhý sloupek
DDS = dvojitý dlouhý sloupek (2x nahozený dlouhý sloupek)

Pozn.: Pro lepší pochopení a orientaci v postupu otočení práce uvádím zpravidla na začátku řady. Ve skutečnosti ale práci otáčím až po uháčkování prvních 4, resp. 3 řetízkových ok na začátku dané řady (jedná se o řady 2, 3, 4, 6, 7 atd). V 5., 8. a jejich opakování otáčím, jak je uvedeno v textu.

Začátek:

6 ŘO spojíme do kroužku pomocí 1PO.

1. řada:

4ŘO (místo prvního DDS) + 15 DDS do kroužku.


2. řada:

Otočíme na rub, 3ŘO (místo prvního DS), 1DS do stejného; následují skupinky ze [1DS+5ŘO+1DS] celkem 6x, zakončíme 1DS do posledního sloupku.


Máme hotový základní vějířek (necelé kolečko).

3. řada:

Otočíme zpět na líc, 6ŘO, 1PO do prvního (nejbližšího) obloučku z pěti ŘO v předešlé řadě


4. řada:

Otočíme na rub, 4ŘO (místo prvního DDS) + 13 DDS do obloučku z 6ŘO.

5. řada:

1ŘO, 1PO do horního ze 3ŘO na začátku 2. řady, 2ŘO ;

Otočíme na líc; 1DS do prvního DDS, dále opakujeme skupinky [1DS+5ŘO+1DS] celkem 6x; 1DS do posledního sloupku; pomocí 1PO spojíme do druhého obloučku z řetízkových ok na obvodu 2. řady;



Máme dokončený druhý vějířek.

6. řada:

(jako 3. řada)

Otočíme na rub, 6ŘO, 1PO do prvního (nejbližšího) obloučku z pěti ŘO v 5. řadě



7. řada:

(jako 4. řada)

Otočíme na líc, 4ŘO (místo prvního DDS) + 13 DDS do obloučku z 6ŘO.

(na fotce již i začátek další řady před otočením)


8. řada:

(podobně, jako 5. řada)

1ŘO, 1PO do třetího obloučku z ŘO ve 2. řadě, 2ŘO;

Otočíme na rub; 1DS do prvního DDS, dále opakujeme skupinky [1DS+5ŘO+1DS] celkem 6x; 1DS do posledního sloupku; pomocí 1PO spojíme do druhého obloučku z řetízkových ok na obvodu 5. řady;

Máme dokončený třetí vějířek.


Opakujeme stále dokola řady 6 – 8.





Konce záložky můžeme dozdobit střapečky.


Můj tip: Aby záložka z Perlovky pěkně držela tvar a vějířky vynikly, mírně jsem ji naškrobila (konkrétně škrobem ve spreji z DM), rukou trochu vypnula a vytvarovala jednotlivé obloučky, přes utěrku přežehlila a nechala volně doschnout.

6. Záložka s motivem pavího oka


Pro další záložku jsem zvolila motiv pavího oka. Vyšla jsem z anglického popisu (bez schématu) od „The whole nine & three quarter yards“ z Ravelry. 
Tady najdete můj vlastní český popis a můj nákres. Přiznám se, že lépe se mi háčkovalo podle nákresu. Český popis jsem se pokusila napsat co nejsrozumitelněji.

Barvy si můžete pochopitelně poskládat podle vlastní fantazie. V základním návrhu využijete 4 barvy: modrou (tmavší nebo středně tmavá), tyrkysovou (světle modrou), zlatavou (světle hnědou) a zelenou (zelenkavou). Originál má obě vnější řady zelené, já zvolila barevnou kombinaci tyrkysové a zelenkavé pro větší pestrost.

Háčkovala jsem 100% bavlněnou přízí Camila, háčkem č. 2,5.

Nákres k pavímu oku:



Zkratky:
PO = pevné oko
ŘO = řetízkové oko
KS = krátký sloupek
PDS = polodlouhý sloupek (polosloupek)
DS = dlouhý sloupek
DDS = dvojitý dlouhý sloupek (2x nahozený dlouhý sloupek)
(V) = rozháčkování 2 sloupky do jednoho, a to podle druhu uvedeného sloupku („2KS do 1 (V)“, nebo „2PDS do 1 (V)“, „2DS do 1 (V)“ apod.). uvedeno jen jako poznámka pro lepší srozumitelnost.

Postup háčkování pavího oka:

1. řada:

Začneme tmavší modrou přízí:
Do MK uháčkujeme 3ŘO + 12 DS
; poslední protažení u dvanáctého dl. sloupku už změníme na další barvu - světle modrou (tyrkysovou) přízi. MK stále neutahujeme a pokračujeme ještě 4 DDS touto druhou barvou.
Až nyní, když máme celkem 17 sloupků (13DS + 4 DDS) utáhneme magický kroužek.

2. řada:

Pokračujeme dál světle modrou (tyrkysovou):
1KS do vrcholu ze 3ŘO, a dále opakujeme [2KS do 1 (V), 1KS] celkem 6krát, až se dostaneme k prvním světle modrým DDS v první řadě. Pomocí 1PO spojíme s vrcholem prvního DDS.

3. řada:

Pokračujeme třetí barvou (zlatavou nebo světlejší hnědou):1ŘO, 1KS do prvního DDS, 2KS do dalšího (V), 1KS, 2KS do posledního DDS (V), 2KS do KS (V), 2PDS, 2PDS do 1 (V), 2DS, 2DS do 1 (V), 2DDS, 2DDS do 1 (V),
jsme za špičkou a pokračujeme zrcadlově 2DDS, 2DS do 1 (V), 2DS, 2PDS do 1 (V), 2PDS, 2KS do 1 (V) a pomocí 1PO spojíme se začátkem.

4. řada:

Přejdeme buď opět na světle modrou (tyrkysovou) nebo na zelenou (dle AJ originálu) a háčkujeme:
1ŘO, 1KS do prvního KS, 2KS do 1(V), 1KS, 2KS do 1(V), 1 KS, 2KS do 1(V), 5KS, 3krát opakujeme [1PDS + 1ŘO], 4krát opakujeme [1DS+1ŘO], 2krát opakujeme [1DDS+1ŘO]; opět jsme se dostali za špičku a dál pokračujeme zrcadlově: 4krát opakujeme [1DS+1ŘO], 2krát [1PDS + 1ŘO], 1PDS, 5KS a spojíme se začátkem řady pomocí 1PO

5. řada:

Přejdeme na zelenou nebo pokračujeme, pokud jsme s ní háčkovali 4. řadu:
1ŘO, 1KS do prvního, 17KS, dál pokračujeme vždy sloupky do sloupků, mezery z ŘO nad mezery. Výjimka jedině na špičce.
1PDS, 1ŘO, 1PDS do DS, 2ŘO, 1DS do DS, 1ŘO, 1DS do DS, 2 ŘO, 1DS do DS, 1ŘO, 1DS do DDS, 1ŘO, nyní špička: 1DDS do následující mezery, 1ŘO, a pokračujeme zrcadlově 1DS do DDS, 1ŘO, 1DS do DS, 2ŘO, 1DS do DS, 1ŘO, 1DS do DS, 2ŘO, 1PDS do DS, 1ŘO, 1PDS do PDS, 9KS a spojíme se začátkem pomocí 1PO.

Řetízek:

Nyní pokračujeme rovnou dál řetízkem. Přidala jsem občas nějakou pikotku ze 2ŘO a 1 PO pro zpestření. Na závěr protáhla barevný korálek a doplnila střapeček.



Snad se vám i v popisu bude dobře orientovat. Pokud by nebylo něco jasné, napište mi, ať popis upravím - třeba i pro ostatní 😉

7. Filetová záložka Deta

Další do řady záložek je filetovou technikou háčkování. Anglický originál je od Torun Johansson a najdete ho pod označením Deta’s Bookmark.  

Záložka Deta háčkovaná z Perlovky háčkem č.1,25

Pro tuto záložku budeme potřebovat jen řetízková oka (ŘO), dlouhé sloupky (DS) a pevné oko (PO).
Oproti originálu jsem vzor opakovala kompletní, protože jsem háčkovala podle nákresu, tedy všechny řady 1 – 9. V původním návodu se opakuje jen řada 2 – 9.

Tip: Aby byly okraje pěkně zarovnané, poslední sloupek píchám vždy do 3. řetízkového oka (tzn. nejvyššího), které začínalo předchozí řadu. 

Pro háčkování jsem vyzkoušela bílou přízi Kordonet 30 (háčkem č. 4 přízový "bílý") a zelenou Perlovku (háčkem 1,25 mm).

Hotovou záložku z tenké příze bude vhodné mírně naškrobit a vypnout. Záložku z Kordonet jsem naškrobila naředěnou Škrobenkou Z, u Perlovky jsem pak použila Denkmit Sprej na škrobení a žehlení, který není tak silný.

Nákres:
Schéma pro háčkování záložky Deta

Detail vzorku háčkované záložky Deta

Postup háčkování záložky od Dety:

začátek

23 ŘO (tzn. 20ŘO pro šíři + 3ŘO místo 1. sloupku další řady)

1. řada

DS do 4. ŘO od háčku, dále pokračujeme ještě 19 DS. Celkem tedy 21 DS. Práci otočíme.

2. řada

4ŘO (namísto 1. DS + 1 ŘO), 1 sloupek přeskočíme, do dalšího 1DS, dále ještě 8x opakujeme * 1 ŘO, 1 sl. přeskočíme, 1DS*. (Poslední sloupek vždy do vršku úvodního řetízku v minulé řadě, aby byl okraj pěkně rovný.). Práci otočíme.

3. řada

3ŘO (místo 1. DS), dále opakujeme 10x *1DS pod/do ŘO, 1DS do DS *. Celkem máme opět 21 sloupků. Práci otočíme.

4. řada

3ŘO (místo 1. DS), DS do následujících 8 sloupků, 3 ŘO, 3 sloupky přeskočíme, DS do zbývajících 8 sloupků (tzn. "8DS"). Práci otočíme.

5. řada

3ŘO (místo 1. DS), 5 DS. 5ŘO, 1PO pod řetízek ze 3ŘO uprostřed, 5ŘO, přeskočíme 3 sloupky, zbývajících 6 DS. Práci otočíme.

6. řada

3ŘO (místo 1. DS), 2DS, 5ŘO, 1PO pod první řetízek z 5ŘO, 5ŘO, 1PO pod druhý řetízek z 5ŘO, přeskočíme 3 sloupky, zbývajících 3 DS. Práci otočíme.

7. řada

3ŘO (místo 1. DS), 2DS, 3DS pod první řetízek, 5ŘO, 1PO do prostředního řetízku, 5ŘO, 3DS pod třetí řetízek, zbývajících 3DS. Práci otočíme.

8. řada

3ŘO (místo 1. DS), 5DS, 3DS pod řetízek, 3ŘO, 3DS pod řetízek, zbývajících 6DS. Práci otočíme.

9. řada

3ŘO (místo 1. DS), 8DS, 3DS pod řetízek, zbývajících 9DS (celkem 21 sloupků). Práci otočíme.

Opakujeme:

Nyní postup opakujeme: Podle originálu opakujeme řady č. 2 – 9 (já opakovala řady 1 – 9, tedy o jednu řadu plných DS mám více).

Závěr:

originál: zopakujeme řadu č. 2.
Já uháčkovala nahoře řady 1 – 3.

Dokončení:

Na spodní okraj doplňte třásně. Pokud je to potřeba, záložku mírně naškrobte a vypněte, aby lépe držela tvar.


Záložka Deta háčkovaná bílou Kordonet 30, přízovým háčkem č. 4 (cca 1,75 mm)


--------------------------------------

Jak se Vám návod líbí? Za zpětnou vazbu jsem vždy moc ráda!
Pokud byste měly nějakou připomínku nebo dotaz, napište mi na krasnebydleni.dn @ gmail.com, přes Facebook nebo Instagram.
Autorská práva: Další sdílení návodu lze pouze bezplatně a to za podmínky odkazu na tento blog a autorku/y. Děkuji za pochopení. Dana

Prohlédněte si i jiné návody a inspirace na handmade tvoření:

Ovečka - obal na vajíčko
(podle Drahušky Styblíkové)

12+1 návodů na háčkované kraslice / vajíčka

Duhová ovečka z Déčka (podle Drahušky)

Háčkovaný kruh se zvonkem podle paní Drahušky Styblíkové

Háčkovaný dárkový pytlíček - Velikonoční zajíček

Háčkovaná slepička

13 návodů na háčkované podtácky,
prostírky, podšálky pod hrnečky

3 návody na háčkované velikonoční prostírání s motivy zvířátek

Návod na háčkované srdíčko

Návod na velmi jednoduchou háčkovanou sovičku

Háčkovaný košíček na vajíčko

Košíček na velikonoční vajíčka - zajíček ušáček

12 návodů na háčkované zvonečky

6 návodů na vánoční obháčkované záclonové kroužky (kroužky z PET lahví)

Háčkované vločky - 5 návodů
s popisem a fotopostupem

4 háčkované hvězdičky - návod s postupem

6 návodů na háčkované stromečky

6 návodů na háčkované záložky (květina, srdíčko a další)

Podzimní háčkovaný věnec s ježkem a dýní

7 návodů na háčkované podzimní listy

Háčkovaná kabelka / psaníčko

Háčkovaná Zlatonka - famfrpálový okřídlený míček

Návod na létající klíč
(Harry Potter a Kámen mudrců)

Jednoduchá pletená čepice z Himalaya Everyday Big – hráškový vzor

Pletený medvídek podle Drahušky

Jak uplést dětskou čepici? Návod na chlapeckou pletenou čepici se šálou

Malý háčkovaný tygr

Háčkované srdíčko / srdíčková záložka (pod č.4)

Háčkované ochranné návleky na nohy nábytku / židlí

3 háčkované kabelky z šestiúhelníků – návod s fotopostupem zdarma

Háčkovaná žabka

Háčkovaná žirafa

Háčkované podkovičky

Háčkovaný svetr ze čtverců

Háčkovaný letní crop top

Filetové háčkování: Jarní a velikonoční dekorace do okna

Háčkovaná medúza - návod

Háčkovaná dečka se vzorem čtyřlístku

Pletené bezprsté rukavice - snadné pletené návleky

Další návody na tvoření:

Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Za Vaše komentáře jsem vždy moc ráda. Neváhejte se podělit se svými zkušenostmi či výrobky!

PS: Vzkaz pro kolegy marketéry - linkbuildery:
Máte-li zájem o zpětný odkaz ze článku/ komentáře, případně i celý prostor pro váš článek, prosím ozvěte se mi PŘEDEM přes e-mail. Spolupráce je po dohodě možná, ale pro kvalitu webu ji reguluji. Umělé anonymní komentáře mající za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana