5 relaxačních doplňků pro dům i zahradu, které se vám letos budou hodit


Shon a pracovní povinnosti doléhají čas od času na každého z nás. Pojďme s tím něco udělat a naučme se odpočívat. Máme pro vás 5 tipů na produkty, se kterými budete relaxovat jedna báseň.


Ač se to nemusí zdát jako potřebné, každý potřebuje denně alespoň krátký moment na to, aby konečně vypnul, vypustil starosti, nemusel na chvíli na nic myslet a jen tak mohl být. Najít si takovou chvíli nemusí být vždycky nejsnazší, nicméně pokud se o to budete snažit a takovou chvíli si uděláte každý den, alespoň na půl hodiny, věřte, že poté budete mnohem svěžejší, produktivnější a v neposlední řadě i šťastnější.

Samozřejmě záleží na vašem duševním rozpoložení. Odpočívat můžete v klidu na gauči, stejně jako v kvalitním křesle nebo na karimatce při meditaci a józe. Jaké další doplňky by se vám pro dokonalou duševní rovnováhu mohly hodit?

Lehátka, ze kterých se vám nebude chtít vstávat


Pokud máte zahradu, rozhodně toho využijte pro své chvíle relaxu a pohody. Není nic lepšího, než nabrat novou dávku energie na čerstvém vzduchu a sluníčku. Aby se vám pohodlně leželo a vy si tak mohli vychutnat chvíli venku jen pro sebe, hodit se vám bude lehátko na zahradu, které díky příjemnému polstrování bude dokonalým kouskem nábytku pro opalování nebo čtení. Při výběru dbejte na ergonomičnost a tvar lehátka.

  • praktické jsou lehátka polohovací, která si můžete přizpůsobit podle sebe
  • pokud budete mít lehátko pod stříškou, vsaďte na dřevěné, které hezky doplňuje ráz celé zahrady
  • v případě, že budete chtít lehátko odolnější, poohlédněte se po stabilnějších materiálech: kovu či plastu
Dřevěné polohovací křeslo
Dřevěné polohovací křeslo (Biano.cz)

Vůně, která dělá domov

K příjemným chvílím a uvolnění vám pomohou interiérové vůně. Ty si můžete vybrat sobě na míru: svěží eukalyptus, uklidňující levandule nebo esoterické kořeněné vůně vám pomohou k té pravé relaxační atmosféře. Máte na výběr několik možností, které vám provoní celý byt. Tou první jsou klasické vonné svíčky, které jsou na bázi vonných olejů. Můžete si vybrat i typ vosku, podle vaší preference - klasické parafinové, sojové nebo včelí.

Těmi dalšími způsoby jsou difuzéry či aroma lampy s vonnými oleji. A pokud byste si to ještě trošku chtěli usnadnit, mrkněte na difuzéry elektrické, které se o veškerou práci postarají za vás. V trendy dřevěném designu navíc zapadnou do interiéru i jako stylové dekorace.

Provoňte si váš interiér (Biano.cz)

Závěsná křesla si zamilujete

Můžete si vybrat z několika druhů závěsných křesel. V první řadě záleží na tom, zda chcete křeslo používat v interiéru či exteriéru. Dále zda chcete křeslo pomocí chemické kotvy upevnit do stropu, a nebo dispozice místa si žádá samonosnou konstrukci.

Pokud chcete závěsné křeslo z přírodního materiálu, které drží tvar a můžete jej bleskově odepnout, či upevnit třeba na strom, vyzkoušejte závěsné křeslo od Tamarki, které je vyladěné do posledního detailu.
Závěsné křeslo (Tamarki)

Lenošky pro lenochy i nelenochy

Máte-li doma volný kout, využijte jej pro lenošku! Buďte si jistí, že není pohodlnějšího místa pro lenošení, než právě lenoška. Vždyť je jasné, už podle jejího názvu, že byla pro slastné nicnedělání přímo stvořená.

Lenošky jsou navíc multifunkční. Záleží jen na vás, jaké dáte přednost. Pokud hledáte s úložným prostorem, rozkládací, polohovatelnou anebo dokonce lenošku pro dva, vaše přání bude vyslyšeno. Stačí se do ní zachumlat s nějakou knihou nebo čajem a jen tak někdo vás z ní nedostane.

Lenoška plná pohodlí i elegance (Biano.cz)

Správné světlo stimuluje ke klidu  

Nezanedbejte ani vhodné relaxační osvětlení. Pro příjemnou atmosféru a chvíle pohody vám postačí tlumenější světlo. To vytvoříte vhodným dekoračním osvětlením ve formě led pásků, svítících řetězů nebo luceren.

Tlumené světlo navíc stimuluje ke klidu a relaxaci. V kombinaci s vhodnou vůní tak budete mít prostor, ve kterém načerpáte dostatek sil do dalších dnů.  

Tlumené světlo napomáhá relaxaci

Pak už stačí jen vhodná hudba, která vás uklidní, a pár minut absolutního klidu. Mimochodem, IKEA aktuálně nabízí krásnou kombinaci lampy a špičkového reproduktoru v jednom, mrkněte.


Odložte mobilní telefony, zaklapněte notebooky, vypněte televizi a nenechte se rušit žádnými vnějšími vlivy. Aspoň na okamžik.  

Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Za Vaše komentáře jsem vždy moc ráda. Neváhejte se podělit se svými zkušenostmi či výrobky!

PS: Vzkaz pro kolegy marketéry - linkbuildery:
Máte-li zájem o zpětný odkaz ze článku/ komentáře, případně i celý prostor pro váš článek, prosím ozvěte se mi PŘEDEM přes e-mail. Spolupráce je po dohodě možná, ale pro kvalitu webu ji reguluji. Umělé anonymní komentáře mající za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana