Jak na efektivní úklid dřevěné terasy

Dřevěná terasa Softline (Foto: Vetedy, Forster)

Máte doma dřevěnou terasu a vypadá stále hezky? Pokud ano, pravděpodobně se o ni dokáže postarat. Mnozí lidé ale pořídí tento typ terasy a myslí si, že bude vypadat perfektně po dobu mnoha let. Opak je ovšem pravdou, při nesprávné anebo žádné péči, za několik měsíců nebo let dokonale zajde a vy se za ni budete spíše stydět. Bezúdržbovým řešením by byly laminátové desky. I ty ale po čase vyblednou a chybí jim přirozená vůně a lesk klasického dřeva. Jak tedy na údržbu dřevěné terasy?

Jemný hadr nebo mop postačí

Jestliže chcete mít dokonale uklizený prostor terasy, vyplatí se vsadit na klasický mop namočený v teplé vodě s jarem anebo prostředkem na mytí dřevěných povrchů. Ostatně i interier vašeho domu uklízíte podobným způsobem a v každém případě si zaslouží maximální péči. Pokud máte přímo prostředek na mytí a údržbu dřevěných teras, bude výsledek skvělý. Podlaha se díky němu i navoskuje.

Nedrhněte příliš

Pozor si dejte hlavně při čištění nějakých hodně přischlých nečistit, které se prostě a jednoduše nechtějí pustit z povrchu. Typické jsou hlavně žvýkačky. Ty je nejlepší nejprve zchladit na minimum a poté odloupnout. Podlaha by tak neměla utrpět. Pokud se již někde škrábance objeví, vsaďte na renovační lazury, které mohou bez problémů podlahové ploše pomoct získat svůj původní stoprocentní vzhled.

Pravidelná péče o terasu

O dřevo je zapotřebí pečovat. Ostatně i vaše zahradní stavby se snažíte neustále udržovat ve skvělém stavu pomocí nejrůznějších nátěrů, tak proč by terasa měla trpět? Ideální je nakoupit kvalitní oleje pro impregnaci dřevěných povrchů vystavených rozmarům počasí. Bez větších potíží vám postačí oleje, které zamezí usychání povrchu dřeva. Natírat terasu je ideální v momentu, kdy již začne lehce vysychat. Často tak stačí učinit jednou za rok.

Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Za Vaše komentáře jsem vždy moc ráda. Neváhejte se podělit se svými zkušenostmi či výrobky!

PS: Vzkaz pro kolegy marketéry - linkbuildery:
Máte-li zájem o zpětný odkaz ze článku/ komentáře, případně i celý prostor pro váš článek, prosím ozvěte se mi PŘEDEM přes e-mail. Spolupráce je po dohodě možná, ale pro kvalitu webu ji reguluji. Umělé anonymní komentáře mající za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana